Victoria 2 Rehber: Askeri mekanikler

Selamun Aleyküm  sevgili okurlarım bügün sizlere "Victoria 2" isimli oyunun Askeri mekaniklerini anlatacağım hemen başlayalım;      

Oncelikle Oyundaki sınıfları iki bölüme ayırabiliriz. Bunlar Destek ve Saldırı olacaktır. Destek biriminde : Engineer(Mühendis ) , Cavalry(Süvari ) , Artillery(Topçu) ve Airplane(Uçak) Birimlerinden oluşmaktadır. Saldırı bölümünü ise:  Infantry(Piyade) , Tank oluşturmaktadır. Şimdi ise bu birimlerin kullanım alanlarına bakalım;

Mühendis: Kale bulunan toprakların işgalini kolaylaştırmaktadır.  İşgal hızına önemli ölçüde katkı sağlar.
Süvari:  Düşman ordusunda arka saflarda bulunan ve piyadelerin ulşamadıgı destek birimlerini öldürmenizi sağlar.
Topçu:  İşgal hızını önemli ölçü de artırmakla beraber birimlere arka plandan hasar verir.
Uçak: En iyi destek birimidir düşman ordularının organizasyonunu büyük ölçüde bozar.Oyunun sonlarına doğru çıktığından ötürü  pek fazla kullanamazsınız.

Piyade:  Kilit birimdir savaşta en önde bunlar vardır ve düşmanla doğrudan çarpışırlar. Normal ve Nitelikli(Guard) olmak üzere ikiye ayrılır normaller her milletten olabilirken nitelikliler sadece Ana kültürünz ve kabul ettiğiniz kültürlerden olabilir. Nitelikli normalden daha güçlüdür.
Tank:  Tıpkı uçak gibi oyunun sonlarına doğru çıktığından ötürü fazla kullanamazsınız piyadeden daha güçlüdür piyadenin yerini tutar. Her milletten olabilir.

Evet rehberimizin sonuna geldik, bu özelliklere bakarak sizde kendi ordunuzu oluşturabilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Victoria 2 Hileleri

Crusader Kings 2 oyun hileleri

Europa Universalis 4 oyun hileleri